Sundhed
Sundhed i vores kantiner
Kostpyramide
Vi bruger kostpyramiden som udgangspunkt for
planlægningen af vores menuer.
Fuldkorn
Vi bager naturligvis brød hver dag. Sundhedsstyrelsen
anbefaler, at brødet indeholder 30 % fuldkorn, og det
prøver vi at leve op til.
Fedtmængde
Vi sikrer, at måltiderne indeholder den korrekte
mængde fedt. Ifølge Ernæringsrådets anbefalinger
skal fedtenergiprocenten være 25-30 %, idet kroppen
har svært ved at optage de vigtige fedtopløselige
vitaminer i fødevarerne, hvis fedtenergi procenten er
under 25 %.
Fedtstoffer
95 % af de fedtstoffer, vi anvender, er raps- eller
olivenolie. De sidste 5 % er flydende margarine, som
bliver brugt i bagning og i enkelte af de traditionelle
danske retter.
Mærkning af fedtindhold
Vi bruger skilte i tre farver:
Grøn = 0–10 %
Gul = 10–20 %
Rød = 20–30 %
Saucer og dressinger
Vores dressinger og saucer indeholder max 5 % fedt.
Vores saucer er altid afskummet for fedt, og hvis de
indeholder fløde, er det altid den fedtfattige madfløde,
vi anvender.
Morgenmad
Der er tre slags oste, hvoraf de to er fedtfattige.
Alle marmelader er hjemmelavede og ikke tilsat tilsætningsstoffer.
Vi serverer fedtfattig A38 og yoghurt og fedtfattig
müesli med fuldkorn.